PRODUCTES

Les nostres especialitats pastisseres

Disposem d’un assortit amb més de 50 referències.

Elaborem pans amb diferents tipus de farina, com l’espelta, el blat i el kamut; magdalenes; croissants; pasta de full; pastes de te variades; melindros; ensaïmades de cabell d’àngel; cocs ràpids, i tot un assortiment de més de 50 productes elaborats de manera artesana al nostre obrador de Lleida.

Quasi tots els productes són vegans i estan fets a base de blat, espelta i kamut ecològic. L’únic derivat animal que utilitzem és l’ou.

Cultius ecològics

Els nostres productes provenen dels cultius ecològics i utilitzen un sistema de rotació i de descans en la terra que n’afavoreix el conreu. Les terres s’adoben amb adobs orgànics, adobs verds i compost. Les plagues es controlen amb l’associació i combinació dels cultius, i també es respecta els depredadors naturals, ja que mantenen l’equilibri existent en la pròpia natura.

L’espelta és un blat rústic, conreat en terres de muntanya, que es caracteritza per la resistència al fred i a les inclemències del temps. Se sembra el mes de novembre i se sega a finals d’agost.

Té un elevat percentatge de magnesi, fòsfor, ferro i proteïnes i és una inesgotable font de vitamines A, D, C, F i E. És molt recomanable per a aquelles persones que cerquin aliments de gran qualitat i per a les que tinguin petites intoleràncies al gluten. També és molt adient en cas d’estrès, colesterol i desordres alimentaris.

El kamut (en egipci antic significa “blat”) és una varietat antiquíssima de blat, que conreaven a Mesopotàmia i a Egipte des de fa més de 6.000 anys. Es coneix com el blat dels faraons i és una varietat que s’ha preservat sense hibridar des de temps immemorials.

És un aliment amb qualitats molt prebiòtiques i té un alt contingut en carotenoides i polifenols. El seu consum enforteix les defenses de l’organisme contra l’estrès oxidatiu.

El kamut prevé malalties degeneratives i cardiovasculars i s’ha comprovat que disminueix el colesterol i les citocines proinflamatòries, comparat amb el pa modern.

Així mateix, és molt proteínic i s’ha demostrat que moltes persones que pateixen intoleràncies al pa de blat modern deixen de tenir molèsties   en consumir farina de kamut i milloren les seves digestions.

El conreu del blat s’inicia a la Mesopotàmia però no és fins el segle XVII que es comença a cultivar a Europa.

El blat ecològic té les mateixes propietats que el blat convencional, però, durant el seu conreu, no s’ha utilitzat fertilització inorgànica, respectant el medi ambient.

És un aliment amb un alt percentatge de fibra que afavoreix al transit intestinal; hidrats de carboni complexos, que ens proporcionen energia de llarga durada en forma de midó. És una font de vitamines del grup B i E, amb un poder antioxidant elevat.

El pa fet amb blat ecològic i massa mare té més nutrients –proteïnes, fibres més digeribles i més minerals. No té additius químics i conté fins a un 74% d’antioxidants (tocoferols i tocotrienols) més que el blat convencional.

Bioku ofereix una línia d’espelta feta amb llevat mare. Tot elaborat amb
farina 100% d’espelta i amb l’aval del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Temps de producció

Per a elaborar els nostres productes, realitzem una fermentació làctica de més de 5 hores amb llevats mare de producció pròpia. Aquest temps de fermentació, lent i controlat, ens permet extreure tot el sabor del cereal i millorem les característiques organolèptiques i l’estructura del gluten, facilitant la digestió de les fitases, presents en tots els cereals integrals com el blat i l’espelta.